Шпакловка

slavevstroy.com Ви предлагаме направата на шпакловка на всякакви повърхности и с всички видове материали, както за вътрешна така и за външна употреба. Шпакловката е завършващата процедура, от която зависи визията на готовата (боядисана стена). Обръщаме специално внимание на тази операция поради важността и за крайният продукт, като за целта шпакловаме и шкурим само на лед осветление (прожектор).Шпакловките са предназначени за постигане на геометрично прави и идеално гладки стени и тавани. Според състава им, те могат да се използват в сухи или влажни помещения.
Шпакловката е почти винаги наложителна, ако стената трябва да се боядиса или облепи с тапети. Сцеплението на тапетите с гладката и шлифована повърхност е по-добро,а връзката между основата, лепилото и тапета е по-здрава. Попиваемостта при шпаклованата стена е равномерна и тапетите залепват качествено. Ако стената не е шпаклована и особено, ако тапетите са тънки, грапавините и петната на основата ще прозират. Когато повърхността на стените е качествена или тапетите са плътни, дебели и релефни, шпакловка може да не се прави.Шпакловките са сухи смеси разреждащи се във вода или готови за използване пастообразни вещества. Има два вида шпакловкиизравняващи и финишни. Изравняващите са предназначени за предварително изравняване на повърхността и запълване на по-големи пукнатини и дупки.Правилното подготвяне на основата е елемент с ключово значение преди началото на шпакловъчния процес. Именно от това зависи дали свършената работа ще оправдае очакванията и ще даде добри резултати. Съвременните материали са предназначени за тънко слойни висококачествени шпакловки на стени и тавани, които се намират на закрито. Те обаче не са удачно решение, когато трябва да се работи в помещения с висок процент влажност на въздуха. Често съвременните материали са във вид на насипен материал, който се доставя в хартиени торби
Най-често сухите шпакловки са на база гипс или цимент, модифицирани с полимери и различни химични добавки. Те повишават техните адхезионни свойства (сцеплението между частиците), гарантират равномерно изсъхване и еластичност на целия слой.