Сухо строителство, гипсокартон и окачени тавани

slavevstroy.com Ви предлагаме всякакви форми и нестандартни решения свързани с интериора на вашето жилище.Направата на окачен таван и предстенна обшивка от гипсокартон са едни от най-желаните от клиенти, строително ремонтни дейности. Сухото строителство, окачените тавани и сухата мазилка реално представляват гипсокартон под всякакви приложения в дома, било то предстенна обшивка (с вата) за изолация или суха мазилка (лепене) за пестене на вътрешно пространство. Също така предлагаме направата на всякакви фигури и скрити осветления.Заради относително достъпната цена и податливостта си на обработка гипсокартонът има широко приложение в строителството. Той може да се поставя върху дървени скари, да се захваща към метални конструкции и да се лепи върху стени.Използват се специални смески за лепене на гипсокартон, а при нужда конструкцията се подсилва с дюбели.
Най-често употребяваният тип е обикновеният гипсокартон. Той е бял на цвят и се означава с латинската абревиатура GBK. Използва се за изграждането на преградни стени и за облепването на стени и тавани.
На пазара съществува и влагоустойчив гипсокартон. Особеното при него е, че има специален силиконов слой. Той е зелен на цвят и се означава с абревиатурата GKI. Лепене на гипсокартон от този тип се прилага в помещения с по-висока влажност като баня, тоалетна, кухня, мазета.
Съществува и гипсокартон, който е огнеопорен. При производството му в панела от картон и гипс се полагат фибри, за да гарантират устойчивостта му на пожари. Това качество го прави изключително подходящ за обществени и търговски помещения, покриви, защото покрива всички изисквания за пожарна безопасност. Означава се с абревиатурата GKF.Гипсокартонът представлява панел от два листа картон, споени от гипсов пълнеж. Той се продава на панели, като най-често срещаните дебелини са 6,5 мм, 9 мм, 12 мм и 15 мм. Обикновено чрез лепене на гипсокартон се облицоват стени и тавани и се изграждат изскуствени преградни стени. Прилага се при изработката на окачени тавани, при козметични подобрения във вътрешния дизайн и при изграждането на изкуствени помещения в сградите. Идеалното средство за бързи изпълнения, поради това се среща в почти всички хотели,заведения,административни сдради и тнт.