Мазилки

slavevstroy.com  Ви предлага:
Декоративните мазилки трябва да се избират в зависимост от структурата и качеството си. Една от последните тенденции е навлизането на екстериорните мазилки в дома. Специалистите съветват за коридорите и антрето да се избере високоустойчива мазилка с пясъчен ефект. Тя трудно може да бъдат наранена, освен това подлежи на миене и триене. За стълбища в къща пък са подходящи по-грубите мазилки с релеф. Те се постигат с груба шпакловка, след което се нанася боя. Това се прави обикновено с цел да се избегне фината шпакловка.
Според специалистите най-подходящи за спалня са ниско износоустойчиви мазилки, тъй като тези повърхности се цапат рядко и не се нуждаят от непрекъснато почистване. Има такива с ефект на плат, които създават уют.  Това покритие се постига като първият слой се нанесе вертикално, а вторият – хоризонтално. Особено актуални са и лъскавите покриния с вид на мрамор. Тук се предпочитат тъмните, графитени тонове.
Мазилките, за разлика от боите, трябва да се нанасят от професионалисти. Ако решите сами да се заеме с тази задача, трябва да знае, че преди нанасянето им, стените се обработват със специален грунд. Колкото по-гладка е стената, толкова е по малка разходната норма на декоративните продукти.
Всички мазилки се почистват много лесно и са устойчиви на химически препарати. Почистването може да става с четка, мека гъба или текстилна кърпа.
Декоративните мазилки могат да бъдат полагани и върху различни повърхности като дърво, стъкло, леки сплави, метал и PVC. Избледняване на цвета не се получава, но при нараняване повечето са трудни или невъзможни за поправяне.